úterý 2. srpna 2016

Summer reading || july



Čauky, čauky, máme tu další článek!:)
Během července jsem přečetla opravdu mnoho knih, a já si řekla, že bych o tom mohla něco napsat. Nebudu tu vypisovat úplně všechny knihy, ale opravdu jen ty, které mě bavily a mohly by bavit i Vás.  Berte to jako takové "tipy na letní čtení".





Začnu knížkou, kterou podle mě zná úplně každý. Ať už jste ji četli nebo nečetli, tak ten název Vám něco musí říkat. Je řeč o knížce Než jsem tě poznala. Tato kniha, která má velikou úspěšnost, byla zfilmována a v letošním roce 2016 uvedená do kin. Kupodivu i film má skvělé ohlasy. Teď ale zpět ke knize.
Nerada bych tu prozradila děj nebo nějakou důležitou informaci, takže to bude opravdu stručné shrnutí.


Celé se to točí kolem dvou postav - Louisi Clarkové a Willa Traynora, který je po vážné nehodě na vozíku. Louisa má půl roční smlouvu u rodiny Traynorových, a její cíl je změnit náladovému a depresivnímu Willovi pohled na svět. Snaží se mu ukázat, že se dá dobře bavit a žít, i když vlastně nejste schopni ničeho, stačí když máte kolem sebe lidi, kteří vás milují. Je to příběh plný emocí, takže bych doporučila mít při sobě pár kapesníčku, aby bylo do čeho smrkat, kdyby náhodou.


Upřímně, když jsem si tuto knihu kupovala, tak jsem chvílemi myslela, že to bude taková ta otřepaná love story, úplné klišé! Řeknu Vám, jsem ráda, že se mé pochyby vyvrátily. Také musím dodat, že jsem si myslela, že knihu budu číst takové 3 dny, jenže... Jakmile jsem začala číst, nešlo přestat! Pokaždé, když jsem dočetla kapitolu, byla jsem strašně neklidná a  nedokázala tam tu záložku vložit, knihu zavřít na takovou hodinku a dělat něco jiného. To prostě nešlo!:D



Fangirl - název knížky, kterou sem musím zařadit! Sice nemám žádnou sestru dvojče, nepíšu fanfikce a ani nechodím na vysokou školu, ale občas jsem se s hlavní postavou ztotožňovala.


Tento příběh je o sestrách dvojčatech, jak už jsem zmínila výše, a chystají se spolu nastoupit na vysokou školu. Celý život všechno dělaly spolu, ale  jedna z dvojčat - Wren - to už tak nechce, jenže její sestra Cath se s tím nedokáže smířit. Začíná to hned prvním problémem a to, že Wren nechce bydlet na koleji se svojí sestrou. Cath na rozdíl od své sestry není společenský typ, a svůj veškerý čas tráví na internetu psaním fanfikcí, kde  se nemusí bát, že by došlo k lidskému kontaktu. A jelikož je Cath obklopena spousty cizími lidmi, tak se s tím musí poprat.


Je to opravdu lehké a příjemné čtení. Ze začátku jsem měla obavy, že mě to bavit nebude, protože dávám raději přednost sci-fi a fantasy, ale opravdu mě to překvapilo!:) Jediné, co šlo tak nějak mimo mě byly úryvky z knížek a fanfikcí o Simonu Snowovi na konci kapitol. Nemělo to vůbec žádnou návaznost, takže jsem se v tom občas ztrácela a nechápala.


Tyto dvě knížky jsou úplná oddechovka, a určitě by si je měl přečíst každý, kdo je fanouškem Harryho Pottera!:) Stránky jsou plné nádherných fotek a kreseb, které jsou doplněné textem, ale spíše převažují ty obrázky. Jsou to takové dvě obrázkové knížky.

Bestiář Harryho Pottera - Kniha detailně popisuje živé tvory z filmů HP a jejich vývoj. Najdete tu téměř vše od zvířecích společníků až po temné síly. Všechny obrázky tu jsou perfektně popsány, podle mého názoru možná dokonce lépe než u Magických míst z filmů, tam jsem se chvílemi blbě orientovala. Čtení je obohaceno malou brožurkou a plakátem.

Harry Potter - Magická místa z filmů - Musím se přiznat, že tato kniha mě bavila o něco více.  Dozvídáme se zde o místech, kde se natáčelo, o návrzích a výrobě kulis či samotných lokací. Obsahuje nádherné skici a fotky z natáčení. Opět je kniha uvnitř doplněna brožurkou a plakátem.





Ještě bych sem zařadila knihy Mé sladké šestnácté století a První stříbrná kniha snů. Více se k nim vyjadřovat nebudu, protože tyto knihy mají pokračování a ty já zatím nečetla. Navíc plánuji, že bych na ně možná udělala samostatný článek, ještě uvidím. Každopádně mě obě zaujaly a bavily:)


Mějte se hezky a užívejte života!:) Bye xx


Četli jste některou z těchto knih?(předpokládám, že většina ano)
A jaké pěkné knížky jste už stihli přečíst Vy během léta?
Doporučte mi nějakou pěknou knížku na léto, pokud chcete:)




2 komentáře:

  1. Než jsem tě poznala bych si také chtěla přečíst, nedávno jsem viděla film, tak jsem zvědavá, jaká je oproti němu knížka :) Od Rainbow Rowell jsem teď v červenci četla Eleanor a Park, tahle knížka se mi moc líbila, tak bych určitě chtěla zkusit i Fangirl :)

    GIVEAWAYAnother Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Fanúšičku som čítala minulé leto a veľmi sa mi páčila :) Inak máš super blog!

    Pozývam ťa na letnú Giveaway, ktorá práve prebieha na mojom blogu :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, vždy mě zahřejí u srdíčka♥